• Barajar
    Activar
    Desactivar
  • Alphabetizar
    Activar
    Desactivar
  • Frente Primero
    Activar
    Desactivar
  • Ambos lados
    Activar
    Desactivar
  • Leer
    Activar
    Desactivar
Leyendo...
Frente

Cómo estudiar sus tarjetas

Teclas de Derecha/Izquierda: Navegar entre tarjetas.tecla derechatecla izquierda

Teclas Arriba/Abajo: Colvea la carta entre frente y dorso.tecla abajotecla arriba

Tecla H: Muestra pista (3er lado).tecla h

Tecla N: Lea el texto en voz.tecla n

image

Boton play

image

Boton play

image

Progreso

1/7

Click para voltear

7 Cartas en este set

  • Frente
  • Atrás
Quan I on va sorgir el pensament filosòfic?
L origen de la filosofía va ser al s.VII a.c simultàniament a Grècia, Índia i la Xina. El concepte de simultaneïtat indica que la filosofia no és exclusiva de la nostra civilització occidental(Grècia). Cosa que fa, juntament amb el caràcter més ampli de l activitat científica i que la filosofia no és només un intermig entre la religió i la ciència
Característica principal que diferencia la tradició filosòfica D occident dels corrents de pensament orientals
La filosofia ha estat l origen de la ciència a Occident. Aquesta ciencia pero, no es l únic que te la filosofia(tot allò que fa referència a l ésser humà com a voluntat). Això suposa que hàgim caigut al reduccionisme de deixar la filosofia en una vessant teòrica. Gràcies a la filosofia oriental he sigut capaços de recuperar la part práctica de la filosofía(s.XIX)
Estaría justificat dir que el pensament Occidental es superior a la filosofía xinesa o Índia?
No. Perquè el text està enfocat constantment al contrari. Que la filosofia occidental no es la millor. Per això parla de simultaneïtat a Grècia i a Xina. A més a més, ampliant L activitat filosòfica més enllà dels límits de l activitat científica, el que es vol destacar és que la ciència no ens fa superiors; avançar tècnicament no vol dir avançar èticament
Quins elements de la filosofia oriental poden resultar avui dia significatius i enriquidors per a les persones occidentals?
Tots aquells trets que recuperi L home més enllà de la seva materialitat ; tots aquells que ens facin entendre que l home no és només cos, i que tenim una vessant desconeguda que no podem saber mai a través dels estudis objectius
Que es la filosofia?
Es el coneixement que mira de respondre les preguntes de la naturalesa de manera radical
Quines són les preguntes de la metafísica?
Déu existeix? Podem estar segurs de que el món és real i no és un somni? Existeix res més enllà de la mort? L univers va tenir un principi o ha estat sempre? L anima humana existeix, es immortal? Es possible explicar que es el temps? Quina és la relació entre la realitat i els meus pensaments?
Quina es la relació de can't amb els empiristes i els racionalistes?
Els empiristes tenen una percepció de la realitat que no es la realitat i diuen que els seus pensament són la seva percepció.
Els racionalistes si que pensen que poden arribar a la veritat des de la raó.
Kant pensa que la veritat permeti que tots els homes ens posem D acord per cercar la veritat. És meitat empirista meitat racionalista(Realitat intersubjectiva)