• Barajar
    Activar
    Desactivar
  • Alphabetizar
    Activar
    Desactivar
  • Frente Primero
    Activar
    Desactivar
  • Ambos lados
    Activar
    Desactivar
  • Leer
    Activar
    Desactivar
Leyendo...
Frente

Cómo estudiar sus tarjetas

Teclas de Derecha/Izquierda: Navegar entre tarjetas.tecla derechatecla izquierda

Teclas Arriba/Abajo: Colvea la carta entre frente y dorso.tecla abajotecla arriba

Tecla H: Muestra pista (3er lado).tecla h

Tecla N: Lea el texto en voz.tecla n

image

Boton play

image

Boton play

image

Progreso

1/20

Click para voltear

20 Cartas en este set

  • Frente
  • Atrás
El meu oncle, que anava sense paraigües ni barret, es va trobar el mig d’un xàfec. La roba li va quedar xopa, però tot i que portava el cap descobert, no es va mullar ni un pèl.
Com ho explicaries?
Qui ha dit que el meu oncle tingui cabell al cap? Està completament calb i no té cabells que se li puguin mullar.
En una casa de dos pisos en el primer pis hi ha tres interruptors de la llum i en el segon pis una bombeta.
Volem descobrir quin dels tres interruptors encén la bombeta però només podem pujar una vegada al segon pis per comprovar si la bombeta s'ha encès.
Com ho podem fer?
Atenció, no podem sortir de casa ni mirar la llum reflectida enlloc, l'única manera de comprovar-ho és pujant al pis de dalt.
Obrim el primer interruptor i esperar uns minuts.
Tanquem el primer interruptor, obrim el segon i pugem a dalt a fer la comprovació.
Si la bombeta està encesa, l'interruptor correcte és el segon. Si la bombeta està apagada, però la toquem i està calenta, vol dir que ha estat encesa fa poc i per tant l'interruptor correcte és el primer. Si la bombeta està apagada i freda vol dir que no l'hem obert amb cap dels dos primers interruptors, per tant l'interruptor correcte és el tercer.
Un pagès troba un cadàver al mig del camp i, al costat del cos, un paquet tancat.
PREGUNTA: Qui ha matat el desconegut?
Ningú. Era paracaigudista... i es va oblidar d’obrir el paracaigudes!
Un home viu al pis trenta-tres d’un gratacels. Cada dia, per anar a la feina, agafa l’ascensor i baixa fins a l’entrada.
En canvi, al vespre, quan torna a casa, puja a l’ascensor fins el setzè pis i fa la meitat del trajecte a peu. I això ho fa cada dia,
excepte quan plou!
PREGUNTA: Per quin motiu?
L’home és tan baixet que encara que es posi de puntetes, la mà només li arriba fins al setzè botó del quadre de
comandaments. Per això li cal pujar els altres disset pisos a peu. Els dies de pluja amb l’ajut del paraigua, pot arribar al botó
trenta-tres i pujar fins al seu pis sense haver de fer servir l’escala.
En Prometeu entra en un bar i demana un got d’aigua. Sobtadament, el cambrer treu una pistola del calaix i
apunta a una templa d’en Prometeu, que li dóna les gràcies cordialment.
PREGUNTA: Per què en Prometeu ha reaccionat tan insòlitament?
En Prometeu tenia singlot. Quan el cambrer l’ha espantat amb la pistola, la molèstia ha desaparegut.
: L’Ulisses, a qui tant se li’n dóna la cultura com l’any de la picor, ha anat corrent al museu Picasso i ha fet malbé una
dotzena de quadres del gran mestre. Una estona després, el director del museu l’ha convidat a una recepció en honor seu,
per agrair-li calorosament el que ha fet.
PREGUNTA: Per què?
L’Ulisses és bomber. És clar que ha fet malbé unes quantes teles intentant apagar l’incendi que s’havia declarat en
una de les sales, però a canvi ha salvat tot el museu.
Una nit, mentre en Bonaventura intentava agafar el son en va, un pispa ha entrat a la seva habitació i li ha robat,
sota la seva mirada, tots els objectes de valor. Tot i així, en Bonaventura no hi ha oposat cap resistència, no ha cridat la policia
i no ha fet cap denúncia.
PREGUNTA: Per què?
En Bonaventura és un nadó.
Un cotxe de color negre amb els llums apagats, entra en un carrer que no té fanals, on cap casa té els llums encesos. De sobte se li creua un gat negre. Malgrat tot, el conductor el pot esquivar. Com ho pots explicar?
És de dia.
«En un graner de fusta completament buit es troba un home penjat del centre de la biga central. La soga amb la qual es va penjar fa tres metres i els peus pengen a trenta centímetres de terra. La paret més propera es troba a sis metres. No és possible enfilar ni a les parets ni a la biga i, en canvi, l'home es va penjar a si mateix. Com ho va fer? »
Es va pujar a un bloc de gel que es va desfer amb la calor
«Antoni i Cleopatra són trobats morts a terra d'una vila d'Egipte. Molt a prop es troben vidres trencats. L'únic testimoni és el gos guardià. No hi ha cap marca en qualsevol dels seus cossos i ells no van ser enverinats. Com van morir?
Són dos peixos de colors la peixera va ser colpejada per un gos maldestre
«Cinc trossos de carbó, una pastanaga i una gorra estan tirats a la gespa del jardí. Ningú els va tirar a la gespa i, en canvi hi ha una raó perfectament lògica perquè es trobin allà. Quina és la raó? »
Són les restes d'un ninot de neu que van fer uns nens i que es va fondre
Oscar està assegut llegint el diari quan sent un soroll, mira cap endavant i es lamenta per no haver agafat el tren a temps. Poc després se suïcida.
Òscar, que estava arruïnat, era un col·leccionista de trens i per solucionar els seus problemes econòmics anava a vendre la seva maqueta de tren més valuosa. L'havia estat netejant a la taula per vendre-la, però no la va col·locar bé. Quan es va asseure a descansar i va començar a llegir el diari, va sentir com lliscava per la taula. No li va donar temps a atrapar-abans que es fes trossos contra el terra.
Quan Martín es va despertar aquell matí, li va estranyar que la porta estigués oberta. En el moment en què va treure el cap fora, va morir decapitat.
Martín era un canari que portava a la seva gàbia 4 mesos. Silvestre era un gat que esperava l'oportunitat per atrapar Martín. Quan el seu amo, per accident, va deixar la porta de la gàbia oberta, Silvestre no va dubtar i li va arrencar el cap a Martín d'un mos.
Un home al volant d'un cotxe provoca un accident de gravetat al xocar contra una moto, en girar en una cruïlla. Quan arriba la policia, es porten a la comissaria a un altre home. A qui anava al volant, el porten a casa.
L'home s'estava traient el carnet de conduir i el seu professor d'autoescola li indico de manera errònia que prengués un carrer en direcció prohibida. La policia va trobar responsable al professor d'autoescola i va intentar ajudar l'alumne, que era una presa d'un atac de pànic.
Com pot sobreviure una persona que cau d'un edifici de 50 pisos?
Caient des del primer pis. En l'enunciat no s'especifica des de quina pis cau la persona
Diversos policies vigilen una caserna de delinqüents en què volen infiltrar però per al que necessiten una contrasenya. Una persona truca a la porta del local i una veu diu des de l'interior "8", al que aquesta persona contesta "4". Arriba un altre i li diuen "14", al que contesta "7". A l'tercer li diuen "18" i contesta "9".

Un dels policies arriba a la porta del local, confiat que només ha de dividir el nombre que li diguin entre dos. La veu de l'interior li diu "0", al que respon "0". No obstant això, en lloc de deixar-lo passar li disparen.
Un altre policia intenta el mateix que el seu company. La veu li diu "6", però quan ell contesta "3", també li disparen. Quin ha estat l'error dels policies?
La contrasenya no consistia en dividir el nombre entre dos, sinó en dir el nombre de lletres que tenia cada número que els deien. La resposta a "0" o a "6" hauria estat "4".
1 - 2 - 4 - 5 - 8-1000? Quin nombre segueix en aquesta successió numèrica?
La resposta és 1001. Aquest número és el següent que en castellà no té la lletra E.
Quin animal té els peus al cap?
El poll.
Un gat va saltar des de la vora de la finestra d'un quinzè pis, i en canvi no va patir una sola esgarrinxada. Com és possible això?
El gat salt a l'interior de l'habitació.
Un home que no portava paracaigudes saltar d'un avió. Va caure sobre terreny dur però no va resultar ferit. Per què?
L'avió no volava.